Annelie & Joakim, systemvetare resp. biolog till yrket, träffades våren 2001 i Partille Big Band där de båda spelade saxofon. Då det "tutade till" ordentligt mellan Rättvikskullan och 08-an tog det inte mer än ett halvår innan vi hade bestämt oss för att lämna stadslivet, flytta ut på landet, skaffa barn och starta gårdsmejeri. (Redan första dejten var det klart att vi skulle skaffa höns!) 

 

Hösten 2002 flyttade vi in i Skattegården i Magra. Den lilla gården med 5 hektar åkermark var perfekt för att kunna hålla ett 60-tal getter och starta ett mejeri med tillhörande butik. Två månader efter inflyttning köpte vi våra första getter och i december samma år föddes vår förste son. Vi fick tre härliga barn på raken och det var roliga, galna och fullspäckade år fyllda med lek och upptåg, getter, ystning, studiebesök och kurser.

 

Efter torkan 2018 tog vi dock beslutet att sälja getterna för att istället ysta vidare på bygdens prima komjölk. Det har våra ryggar tackat oss för varje dag men, visst kan vi ibland sakna dessa roliga och speciella djur. Som tur är har vi fortfarande en del djur på gården; en Eurasiertik, en norsk skogskatt, en myskanka, 15 höns av olika raser, en rejäl wyandottetupp och en kanin. 

 

Under åren med små barn och en stor flock getter fick musicerandet stå på vänt men idag sitter vi återigen bredvid varandra i saxsektionen i ett storband. Livet på en pinne!! Vi delar även musikintresset med våra tre ungdomar som spelar saxofon, tvärflöjt och piano. Våra ostar är dessutom ystade till tonerna av rivig storbandsjazz, vilket säkerligen är hemligheten bakom det krämiga och smakrika resultatet . ;-)