Annelie & Joakim, systemvetare resp. biolog till yrket, träffades våren 2001 i Partille Big Band där de båda spelade saxofon. Då det "tutade till" ordentligt mellan Rättvikskullan och 08-an tog det inte mer än ett halvår innan vi hade bestämt oss för att lämna stadslivet, flytta ut på landet, skaffa barn och starta gårdsmejeri. (Redan första dejten var det klart att vi skulle skaffa höns!) 

Etfter torkan 2018 tog vi dock beslutet att sälja getterna för att istället ysta vidare på bygdens prima komjölk. Det har våra ryggar tackat oss för varje dag men, visst kan vi ibland sakna dessa roliga och speciella djur. Som tur är har vi fortfarande en del djur på gården; en Eurasiertik, en norsk skogskatt, en myskanka, 15 höns av olika raser, en rejäl wyandottetupp och en kanin. 
Musiken är fortfarande en stor del av vårt liv och vi delar musikintresset med våra tre barn som spelar saxofon, tvärflöjt och piano. Våra ostar är dessutom ystade till tonerna av rivig storbandsjazz, vilket säkerligen är hemligheten bakom det krämiga och smakrika resultatet . ;-)

Hösten 2002 flyttade vi in i Skattegården i Magra. Den lilla gården med 5 hektar åkermark var perfekt för att kunna hålla ett 60-tal getter och starta ett mejeri med tillhörande butik. Två månader efter inflyttning köpte vi våra första getter och i december samma år föddes vår förste son.